Код Омега! Защо се нуждаем от мастни киселини

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Код Омега! Защо се нуждаем от мастни киселини


Всички знаем колко неприятно може да бъде „слагането под общ знаменател“.

Мазнините или известни още като есентиалните мастни киселини не трябва да ви плашат. Те са наистина важни за нормалното функциониране на организма, а и за добрата форма, разбира се.

Основните видове мазнини, които приемаме чрез храната, са наситени и ненаситени. Вторият вид, към който спадат и различните видове омега, притежават двойна връзка между въглеродните атоми – ако е една те са мононенаситени (омега-9) или множество – полиненаситени (омега-3 и омега-6).Омега-3 мастните киселини са незаменим помощник при нормалното протичане на метаболитните процеси, като е важно да подчертаем, че организма не произвежда самостоятелно тези мастни киселини. Той ги получава единствено отвън, чрез храната. Ако сме оставили впечатлението, че омега-3 е само едно-единствено вещество, веднага ще се поправим – това са цяла група мастни киселини, които се различават по своята структура и биохимически свойства, както и по взаимодействието си с организма.Освен че изпълняват множество съществени биорегулиращи и структурни функции в организма, те са изключително полезни, защото влияят на естественото съсирване на кръвта, понижават риска от образуване на тромбове и увеличават притока на кислород и хранителни вещества в тъканите и клетките.

Откъде да си ги набавяме? От различните видове риба, като сьомга, пъстърва, херинга, скумрия, риба меч, риба тон, сардини, както и от лененото и слънчогледовото семе.Омега-6 мастните киселини също притежават достатъчно полезни свойства като да въздействат на понижаването на холестерола в кръвта, да усилват регенерацията на тъканите и да подобряват състоянието на кожата и косата, а и още, и още и още. Най-често можем да си ги набавим чрез консумацията на слънчогледово олио, слънчогледови и тиквени семки, пшенични зародиши, сусам, безсолни ядки – орехи, бадеми, лешници.

Но всички тези положителни въздействия се постигат единствено, когато в организма се поддържа правилно съотношение между двата вида омега мастни киселини. Според последните изследвания то трябва да се състои от 4 части омега-3 и една част омега-6 мастни киселини. Липсата на равновесие в съотношението може да предизвика неприятни отклонения от нормалното функциониране на организма.За да поддържаме точния баланс е необходимо да съобразяваме количествата от тези продукти в менюто си. Например, препоръчителната доза за омега-3 мастните киселини е две порции риба в седицата. Това количество се препоръчва за профилактика на сърцето. Ако искате да подпомогнете оздравяването му е добре да приемате по 1 грам омега-3 на ден, които се съдържат в 50 грама риба.

Най-силният растителен „доставчик“ на омега мастни киселини е лененото семе. Около 30 грама от тях или една шепа орехи съдържат 2,5 грама омега-3 мастни киселини. Това се равнява на 100 грама сьомга.

 

Редовната употреба на растителни масла при приготвянето на храна доставя необходимото количество омега-6 мастни киселини. Освен това те подпомагат възстановяването на баланса между двата вида омега мазнини.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************