Тези подправки… са всичко, от което се нуждаем

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Тези подправки… са всичко, от което се нуждаем


Колко по-добре би било да се грижим за здравето си с природни методи, отколкото с похватите на съвременната медицина.

И тъй като много от нас зареждат домашната си аптечка с един куп лекарства, време е да обърнем поглед към това, което ни носи здраве в по-дългосрочен план. Подправките са разумна инвестиция за отлично състояние на ума и тялото, защото съдържат витамини и минерали, които имат лечебна сила. В правилните количества и употребени както трябва те ще се превърнат във ваш съюзник срещу болестите и упоритите вирусни бактерии. Освен това притежават способността да регулират секрецията на стомашни сокове и да облекчават неразположенията в храносмилателната система.Джинджифил. Специфичният му, леко лютив вкус може да не ви допадне първоначално, но преобладаващите му полезни свойства ще ви спечелят. Едно от предимствата на този корен е, че облекчава болките в корема и се препоръчва при всякакви стомашни разстройства, лошо храносмилане, гадене и загуба на апетит. Не бива да подминаваме факта, че увеличава притока на кръв към мозъка и влияе благоприятно върху метаболитните процеси. Джинджифилът осигурява добра защита на имунната ни система и се грижи за кръвоносните съдове в тялото ни, като ги пречиства от опасните шлаки. Сега отново помислете дали няма да му отделите специално място в кухнята.Коприва. Ако можехме да обобщим този природен лек с една дума, то това определено би било панацея. Билката има изключително много на брой ползи за организма. Като за начало можем да кажем, че има кръвопречистваща функция. Регулира неразположенията на храносмилателната и отделителната система, понижава нивото на кръвната захар и пречиства песъчинките в бъбреците. Отварата от коприва действа срещу чернодробни проблеми, артрит, анемия и косопад. И полезните й свойства не се изчерпват само с изброеното. Редовният прием на запарка от коприва ви прави по-ефективни, концентрирани и работоспособни. Опитайте и ще се убедите!Куркума. Една от подправките, които имат най-високо съдържание на естествени антиоксиданти. Тя е верен помощник на организма в борбата със сезонните вирусни инфекции, понеже засилва имунната му защита. Сваля стреса, подобрява храносмилането и укрепва опорно-двигателния апарат, заради голямото количество витамини Е и С. Също така понижава нивото на холестерола и действа противосъсирващо.

Черен пипер. В случай че не сте се замисляли с какво точно ви помага тази подправка освен със загряващия си ефект, ние ще ви дадем отговор. Черният пипер подобрява метаболизма, влияе положително на стомашно-чревния тракт и понижава нивото на стреса.

Лют червен пипер. Незаменим в борбата с килограмите. И това далеч не е всичко. Установено е, че лютият червен пипер унищожава раковите клетки и предпазва от инфаркт. Той е мощен антиоксидант и се прилага при ревматизъм, кашлица, болки в гърлото, възпаления и проблеми с кръвоносната система. Доказано е, че действа противоалергично и антибактериално.

Салвия. Уникално по себе си растение, което може да се превърне във ваш фаворит. Салвията или познато още като градински чай има свойството да влияе благоприятно върху функциите на мозъка и да подобрява паметта. Освен това действа кръвоспиращо и противовъзпалително. Нейната употреба се свързва със заздравяването на тъканите и укрепването на имунната система.

Мащерка. Уханната билка започва все по-често да се използва в кулинарното изкуство за приготвянето на нетрадиционни ястия и гурме шедьоври. Но ароматът не е всичко, с което се отличава от останалите подправки. Това, което я прави толкова неустоима, са полезните й свойства. А именно мащерката се справя ефикасно срещу грипни и простудни състояния, астма, бронхиални усложнения, стомашни проблеми и безсъние. В случай че страдате от високо кръвно налягане, можете да го регулирате, като я включите в състава на ястията си.- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************