5-те индийски хранителни навици, които задължително трябва да усвоим

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

5-те индийски хранителни навици, които задължително трябва да усвоим

Може да се каже, че има много какво да научим от индийците спрямо техните хранителни навици и култура на поведение. Тяхната кухня е изключително богата на вкусове, аромати и цветове, което безспорно й отрежда място в графата „полезно и здравословно“. Ако искаме да достигнем прага на дълголетие, на което се радват цветнокожите азиатци, ще се наложи да приемем някои от техните навици.

Повече подправки – повече здраве. Предимствата на индийската храна са свързани най-вече с изобилието от подправки, които включват в състава й. Кориандър, куркума, сминдух, синап, кимион, кардамон, лют червен пипер, канела и още много други правят ястията толкова интензивни и апетитни. Те действат антисептично и противовъзпалително, защото всяка една подправка има антиоксидантни свойства и лечебна сила. Освен това влияят върху заболявания на сърдечно-съдовата, храносмилателната и отделителната системи. Имат изключително благотворен ефект върху кожата и някои органи.

Винаги прясна храна. Индийците не консумират замразени храни и полуфабрикати като една много голяма част от населението на Земята. Техните разбирания включват приготвяне на свежи храни, зеленчуци и ядки, които не са минали предварителна термична обработка и са запазили ценните си качества. Пресните хранителни продукти са здравословни и предпазват от дегенеративни заболявания, рак, инфаркт и инсулт. Затова са предпочитани пред всички останали независимо от интервала на храненията.Напитките трябва да имат аромат. Индийците са известни с това, че пият изключително много течности през целия ден. По-различното в тяхната традиция обаче е това, че във всяка напитка добавят различен аромат, който отключва определени функции на органите и системите в тялото. Приемът на такива течности обещава по-добро психическо и физическо здраве, по-малко болести и неразположения.

Печеният хляб е една от основните храни на тяхната трапеза. Наречен още чапата или както е по-познат при нас като пърленка, традиционният индийски хляб е неразделна част от храненето, като дава усещане за ситост и енергия през целия ден. В него се съдържат необходимите количества протеини, витамини, фибри, въглехидрати и полезни вещества. Освен това е лесно смилаем и вкусен.Индийците обичат лютеница. Те добавят към нея букет от подправки и билки, които я правят малко по-различна на вкус от българската. Цветнокожите представители на Южна Азия смесват почти всичко с лютеница и я консумират относително често, защото съдържа ароматни и полезни зеленчуци, които засилват апетита.

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************