Защото пак е ноември и сме готови за Божоле

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Защото пак е ноември и сме готови за Божоле


Едва ли има вино, чието посрещане ежегодно да предизвиква такъв световен фурор. Да, става въпрос за новата реколта „Божоле Нуво 2016“, която ще бъде посрещната на 17 ноември от милиони ценители по света.

Успехът на „Божоле нуво“ по света се дължи най-вече на Жорж Дюбьоф, известен по целия свят като Кралят на „Божолето“. Той е най-големият производител на младото вино и неуморно го популяризира по света още от 1951 година.Жорж Дюбьоф Макон Вилаж Блан Нуво 2016 – лимитирано

Божолетата на Дюбьоф всяка година пристигат с нова визия, представяща идеята му за празника. В Ню Йорк и Маями неговите вина се посрещат с фанфари, а касите се съпровождат от тържествен кортеж от шеф-готвачи, яхнали велосипеди.

Леко, свежо и плодово, виното на Божоле е повече от различно от онези тежки червени вина. Не можете да го объркате, дори преди да сте го опитали – свеж, сочен аромат, с апетитна киселинност, още преди да вкусите плодовия полъх. А благодарение на на септемврийското слънце, реколтата тази година предлага всичко, което можем да си пожелаем и да очакваме от едно голямо Божоле Нуво – вкусни, оживени и радостни вина, обвити с чар.

И след такава силна година, как да не сме нетърпеливи да се докоснем до видовете, които ни е подготвил Жорж Дюбьоф?Жорж Дюбьоф Божоле Вилаж Нуво 2016 – същото, както всяка година, в рисуваната бутилкта


Неговото Божоле Нуво притежава ярък, хубав цвят, с оттенъци между кармин и лилаво. Интензивни млади аромати на черни и червени плодове, конфитюр от ягоди, повлияни от нотки на бели плодове. Плодовата експресия се разпростира забележително в устата, докато деликатност, свежест и закръгленост водят към свеж финал.

Божоле Вилаж Нуво Жорж Дюбьоф 2016, пък има брилянтен гранатово червен цвят. Младо вино с интензивни аромати на черни и червени плодове. Перфектно балансирана вино, чувствено, щедро, с нотка на свежест, с красива ароматна сложност. Магически финал, който разкрива плодовите характеристики на виното.

И накрая Божоле Розе Нуво Жорж Дюбьоф 2016 е с красив розов цвят. На нос се усещат интензивни плодови аромати на ягода, праскова и прясно изцедени цитрусови плодове. Финес, лекота и свежест в устата, истинско удоволствие.Жорж Дюбьоф Божоле Розе Нуво 2016

И за да предизвикаме още повече любопитството ви, допълваме няколко интересни факта за Божоле, които могат да ви направят част от милионите му почитатели… ако вече не сте.

1. Божоле Нуво винаги се реализира на пазара в 3-ия четвъртък на ноември, независимо от датата на гроздобера.

2. Регионът Божоле е дълъг 55 км и широк 11 -14 км. Там има приблизително 4000 вино производители. Регионът Божоле е част от големия регион Бургундия.

3. В Божоле гроздето се бере ръчно. Единствените региони във Франция, за които е въведен закон за ръчно бране на гроздето са Божоле и Шампан.

4. Гаме Ноар Жус Блан (Gamay Noir Jus Blanc), или на кратко Гаме, е единственият разрешен сорт грозде за вината Божоле. Сортът Гаме е още познат под следните имена: Гаме Ноар, Петит Гаме.

5. Божоле Нуво вината идват само от апелациите Божоле и Божоле-Вилаж.Жорж Дюбьоф Божоле Нуво 2016

6. Божоле Нуво дължи своята лесна за пиене структура процес, наричан карбонична мацерация, или ферментация с цели зърна. Тази техника запазва свежото, плодово качество на виното, без да се извличат танини от ципата на гроздето.

7. Божоле Нуво е предвидено да се пие младо – то може да се консумира до няколко месеца след производството му, а в отлични реколти – то може да живее доста по-дълго време, и можете да му се наслаждавате до гроздобера на следващата година.

8. Сервирайте Божоле Нуво леко охладено, около 13- 15 градуса С – така виното е по-свежо и по-добре се подчертава плодовият му вкус.

9. Това вино се комбинира чудесно с широк списък от храни, тъй като е изключително приятелски настроено към различни типове и вкусове – печени на скара и фурна червени меса, карпачо, дивеч, барбекю, наденички, леки бели меса, стекове, паста с червени сосове, свинско. От сирената изберете козе сирене, камембер, бри.

10. Първите бутилки в света се отварят в Япония, където Божолето се транспортира със самолети.

И само след боени часове с удоволствие ще възкликнем: „Новото Божоле Дойде! / Le Beaujolais Nouveau est arrive!”

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************