Да създадем коктейлна бъркотия

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Да създадем коктейлна бъркотия


Когато ни обземе бунтарско настроение сме готови да преобърнем света. Даже то да се изразява в празнични коктейли, които „заобикалят“ пенливите вина и залагат на по-сериозни алкохолни съставки. Нашите пет фаворити се въртят около бърбъна, водката и текилата…Маргарита с нар

Вариантът на традиционния коктейл идеално ни се вписва в предстоящите празнични вечери. За приготвянето на този вариант за 6 коктейла са необходими:

180 мл концентриран лимонов сок
2 чаши вода
3 1/2 чаши текила
2 чаши сок от нар
1 чаша трипъл сек
5 лайма
кубчета лед за сервирането
Семената от един почистен нар

В голяма купа смесете лимоновият концентрат и водата, и разбъркайте добре. Добавете текилата, сока от нар и трипъл сека. Нарежете лаймовете напречно на дебели резени. Срежете всеки от тях от центъра към външата част, за да могат да се закрепят на ръба на чашата. Преди сервиране сложете семената от нар и кубчета лед във всяка чаша. Поставете лайма отстрани и налейте.Водка-еспресо коктейл


Нека скучното име ни ви заблуждава, че питието е такова и на вкус. Освен това наситения на среднощни будувания празничен ритъм може да ви изтощи, а този коктейл ще възвърне от енергията и желанието за нови преживявания. Съставките за 1 коктейл са следните:

30 мл водка (текила)
30 мл студено еспресо
15 мл ликьор Tia Maria
15 мл ликьор Kahlúa Especial

Смесете съставките в шейкър, пълен с лед. Разклатете и сервирайте в чаша за мартини (или три чаши за шот).Jack Frost

Действително хубав коктейл, който ще накара празниците да заблестят още повече. Необходими за четири питиета са:

100 мл водка (ром)
200 мл сок от ананас
100 мл сметана от кокосов орех
100 мл синьо кюрасо
2 с.л. захар
1 с.л. вода
кокосови стърготини за ръба на чашата

Смесете всичко заедно с лед и разбийте в блендер. Ако този вариант ви е прекалено леден, може да направите мартини със същите съставки.Старомодният, който си остава актуален


Този класически коктейл съдържа Ангостура битер и бърбън. И макар да е наречен Old-Fashioned, ние знаем как подобни неща остават винаги актуални.

1 бучка захар
15 капки Ангостура битер
1 с.л. сода
60 мл бърбън
тънка ивица лимонова кора

В чаша за уиски смесете бучката захар, битера и содата. Разбъркайте докатос е получи паста. Добавете бърбъна. Сложете лед и декорирайте с лимоновата кора.Пикантен Манхатън


Класика, подправена с малко огън. Така най-кратко можем да опишем последното ни коктейлно предложение. Накратко, за да му се насладите са ви нужни:

2 чаши сладък вермут
1 ч.л. бахар
2 пръчици канела
2 карамфила
щипка лют червен пипер
щипка морска сол

За самия коктейл


75 мл Hennessy коняк
25 мл вермут
5-6 капки Ангостура битер
спирала от портокалова кора
поръсете с индейско орехче

За да овкусите вермута го загрейте точно допреди завиране. Добавете всички сухи съставки. Изключете котлона, покрийте с капак и оставете за няколко часа. Прецедете в празен съд.

За всеки коктейл смесете коняка, вермута и битера в шейкър. Добавете лед и разклатете. Налейте в чаша за мартини. Поставете портокаловата спирала. и поръсете с индийското орехче.

Колкото и да обичаме традициите, винаги оставяме място и за малко коктейлни предизвикателства. Защо не се присъедините?

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 3590888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************