ФИНАНСИ

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Как да превърнем хобито си в печеливш бизнес?


Животът е твърде кратък, за да позволявате да ви се изплъзне между пръстите, когато най-малко очаквате.

   

Как да се превърнете в лидер на работното място


Да се отличите от масата служители не е толкова лесно начинание. Превръщането ви в лидер пък е истинско предизвикателство. Вие искате да бъдете лидери, но нямате тази титла и не стоите на по-висока позиция във фирмата.

   

5 пози за авторитет на работното място


Положението на тялото, когато сте в офиса може да окаже голямо влияние на хората около вас.

   

Станете си шеф. Ето как


Независимо дали обмисляте да започнете собствен бизнес проект на пълен работен ден или просто да работите по него през уикендите, е добре да имате предвид няколко неща, които могат да окажат съществено значение за успеха му. Ето върху какво трябва да помислите докато се подготвяте за подобно важно начинание.

   

Лоши новини за любителите на шоколад


Резките промени на цените на суровините затрудняват германските производители на шоколадови изделия в усилията им да поддържат ниски цените на продуктите си, съобщава ZORA NEWS.

   

Как да разберете дали сте работохолик


Работохолизмът или вманиачаването в работата е пристрастяване, подобно на всяко друго.

   

Как да стартирате свой моден бизнес?


Съществуват много „за” и „против” в стартирането на какъвто и да е бизнес в условията на съвременната пазарна икономика.

   

Добрият външен вид помага в бизнеса. Но само на мъжете


Мъжете с добър външен вид имат повече шансове за успехи в бизнеса и могат да привлекат повече инвеститори от неугледните си колеги, дори когато представят еднакъв проект, установиха учени от Харвардския университет.

   

Хотелската верига Radisson вече има нов собственик


Жаждата на китайските компании за световни хотелски вериги няма да отшуми скоро. Група, водена от китайския застраховател Anbang, мистериозно отпадна от наддаването за американската верига хотели Starwood Hotels & Resorts миналия месец, но току-що бе обявена друга гигантска сделка в сектора, предаде ZORA NEWS.

   

5 неща за които успешните предприемачи мислят по различен начин


Има много черти, които правят силни бизнес собствениците, но едно общо нещо, което те всички имат е начина, по който мислят.

   

Успехът говори на този език


Етикетът в бизнеса не е от вчера, но не винаги се съобразяваме с правилата му, макар да сме наясно, че неслучайно са създадени.

   

6 модни грешки при дрескода в офиса


Какви са неписаните правила, за да не изглеждате непрофесионално

   

Успешните жени знаят тези пет правила

   

Спрете да сте вечно закъсняващи


Ако се хванете, че днес за пореден път изписвате на телефона си тези думи – „Съжалявам, но закъснявам!“, може би е време да се замислите, какво точно се случва с времето ви и как да се откажете от този навик за постоянно.

   

Какво се променя, когато започнете работата на мечтите си?


Повечето хора са наясно с това какво е да работиш нещо, което не харесваш. Било то почасовата работа, докато сте били в университета, стажът „за престиж“ или пък настоящата работа, която ви е необходима, за да се изхранвате и да си плащате сметките.

   

5 начина да подобрите собственото си израстване


Динамиката на ежедневието не ни позволява да спрем за малко това, което ни се налага да правим, и да обърнем поглед към себе си.

   

Позитивната сила на критичното мислене


Започвам този текст от първо лице и с уточнението, че заглавието е условно. Представям своята гледна точка, която ще аргументирам, без, разбира се, да опитвам да я налагам.

   

Каква е връзката между секса и кариерата


Оказва се, че колкото повече секс правите, толкова по-добри перспективи имате в кариерата си. Учените смятат, че редовните интимни ласки намаляват стреса на работното място и дори водят до по-високо заплащане.

   

15 крачки напред, от които кариерата ви се нуждае


Първите стъпки обикновено са трудни и изпълнени с множество препятствия.

   

Секретарките пак на мода


Секретарките се връщат на мода, но с ново наименование – офис-мениджъри.

   

По какво Tesla заприличва на BlackBerry?


Да си пръв невинаги значи да си най-добрият. Преди Facebook да стане толкова популярен, имаше MySpace.

   

Как да "обезвредите" прекалено любопитните си колеги


Ако човек работи в голям екип с много хора, може да му бъде много забавно, особено ако колегите му са близки до неговата възраст и интереси.

   

Искате ли да успеете в бизнеса? Открийте точните партньори!


Случвало ли Ви се е да се ядосвате, че сте попаднали на партньори, които по-скоро затрудняват, отколкото подпомагат дейността Ви или подизпълнители, които бавят изпълнението на поръчката Ви?

   

5 съвета на бизнесмени как да превърнете грешките в нови възможности

•  Да превърнеш грешната стъпка в нова възможност и в опит е истинско изкуство, което успешните бизнес лидери владеят.

Един екип, който прекалено много толерира правените от членовете му грешки, може да направи служителите безотговорни. От друга страна, много строгите правила могат да обезкуражат човек да признае за нещата, с които не се е справил.

   

eMag.bg и още 15 онлайн търговеца влязоха в черен списък на КЗП


Комисията за защита на потребителите (КЗП) съветва потребителите да внимават, когато пазаруват от дузина български сайтове за онлайн търговия.

   

Page 1 of 8