Лоши новини за любителите на шоколад

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Лоши новини за любителите на шоколад


Резките промени на цените на суровините затрудняват германските производители на шоколадови изделия в усилията им да поддържат ниски цените на продуктите си, съобщава ZORA NEWS.

За тях е сложно да предвидят цената на съставките като какао, лешници и бадеми. Какаото например поскъпна през юли до най-високото си равнище от четири години, а през август цената му леко се понижи, коментират от Регал.

От компанията за шоколадови изделия "Линд" (Lindt) описват тенденцията като "огромно повишение на цената" на фона на все още силно променливия пазар.Нарастващите цени вече се усещат и от любителите на шоколадовите изделия Lindt в австрийските магазини.

От компанията отбелязват, че през 2015 г. са започнали да прилагат "селективно повишаване на цените на някои продукти". Но посочват също, че успяват донякъде да запазят цените, като повишават производствената ефективност и увеличават продукцията си, за да "абсорбират вдигането на цените на пазарите за суровини".

Конкурентите на "Линд" също обмислят вдигане на цените на продуктите си. Драстичното повишаване на цените на суровините, енергията и логистиката, както и вдигането на заплатите може да доведе до по-високи цени, посочва германската асоциация на сладкарската промишленост (BDSI). Според председателя й Торбен Ербрат въпросът ще бъде решен от конкуренцията.

Мултинационални компании като "Нестле" (Nestle) и "Монделийз" (Mondelez) запазват мълчание по въпроса дали потребителите ще понесат тежестта от по-високите цени.Германският производител на шоколади "Ритер шпорт" (Ritter Sport) обаче ясно изрази безпокойствата си, давайки да се разбере в интервю за в. "Щутгартер цайтунг", че цената може да се повиши.

Мениджърът на компанията Андреас Ронкен отбеляза, че евтиното мляко и захар не оказват толкова голямо влияние, колкото цената на какаото и лешниците.Селскостопанските суровини винаги са се характеризирали с ценови колебания на пазарите по света, тъй като предлагането зависи от метеорологичните условия.

Сушата и лошото време затрудняват предварителното планиране на производителите.Компаниите могат да се застраховат срещу големите колебания в цените на суровините, но това може да се окаже скъпо.

Договорите на производителите на шоколадови изделия с търговските вериги са дългосрочни, което означава, че пазарните тенденции няма да имат незабавен ефект върху цените на шоколада."Ритер шпорт" пое инициативата в свои ръце в усилията си да се освободи от пазарните влияния. Компанията създаде в Никарагуа какаова плантация от 1500 хектара. Първата реколта трябва да е готова до 2017 година, като ог компанията се се надяват да покрият една трета от нуждите си със собствено какао през следващото десетилетие.

"Нестле" обаче не планира своя плантация. "Линд" също няма да произвежда свое какао, но компанията развива по-тесни връзки с доставчици в страни като Гана, където съветва производителите как да повишат производителността си и да избегнат спад на реколтата.

От компанията изтъкват необходимостта от действия, за да се покрие все по-голямото търсене на шоколад, тъй като продуктът става все по-популярен в света.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************