Ивановден

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Ивановден


Да се живи и здрави всички именници!

Иван е божествено име, защото носи в себе си Божията същност. Древните българи, първите човеци на земята и създателите на първата човешка духовност, са наричали Божествената същност Ва, а човекът, който я обладава Ван / Иван / Вана и др.
За Дедите ни всичко и всеки е от Богинята Майка Създателка на света, която те са зовяли Ра или Ба Ра (Баба Ра). Тя е прамайката на света, а от нейното име БъРа днес са се запазили много основни думи в нашия език - като глаголът раждам, например, но и разум, радост и др. Бра постепенно се е превърнало в представката Пра-, обозначаваща първоначалие и древност. Думата Бременност също води началото си от БраМа прамайката на човечеството.

Самата същност и истината на Богинята дедите ни са зовяли Въ / Ва, което днес е станало просто предлога в / във. От Божествената същност Въ / Ва и Ева се е появила, първата жена и образ на Богинята майка на Земята. Ето защо в древността дедите ни са обожествявали всяка жена.

От Въ / Ва същността на Богинята е произлязла и думата Вера / Вяра със знаение Истината на Ра Богинята създателка.
Иван е именно носителят на тази Вяра и Божествена същност. Неслучайно за почитане на името на Иван Дедите ни са избрали деня след Богоявление и след края на Неосветените Погански дни, когато Слънцето е било в своята най-ниска точка на небосклона. След Ивановден Слънцето ще се възкачва все по-нагоре и ще грее все по-силно, за да огрее и стопли човешките души с Вяра в Божествеността им.

Имен ден празнуват днес всички, носещи имената Иван, Иванкa, Иванина, Ванина, Ваня, Ваньо, Йоан, Йоанa, Калоян, Йовко, Йовка, Ивайло, Ивайла, Иво, Ивона, Жан, Жанa, Яна.

Ян и Яна са едно от многобройните имена на Слънцето и по-точно на Младото слънце, започнало от Ивановден натам да заяква и да се издига след дните на най-ниската му точка на небето, наречени от народа ни Погански дни. Не случайно и народът ни е кръстил на това младо слънце първият месец от годината - Януари.

Обредното къпане за здраве на Йордановден продължава и на Ивановден. В някои райони на страната то дори е по-характерно за този празник. Навсякъде обредът е за младоженците, като действието се извършва от кума или от девера. Затова окъпването би могло да се разглежда като елемент от следсватбените обичаи, с които се затваря широкият кръг на сватбената обредност. През този ден ергените къпят момите, къпят се и младите мъже, и именниците. В Югозападна България къпят младоженките и малките момиченца на възраст до една година. Обредното къпане включва и размяната на подаръци, както и гостувания и празнична трапеза.

На почит са кумовете / кръстниците - защото така, както Кръстът като Слънчевият символ на дедите ни кръщава водата в реките и моретата, като я осветява със силата на слънчевата светлина; така и кумовете / кръстниците въвеждат младото семейство в духовния свят на Божествената светлина.

Не случайно нашият народ е именуван Българи - ние сме хората на Божествената светлина и по-точно на Богинята на Светлина БаЛ / Бъл.


- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 3590888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************