И чадъра с проблеми

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

И чадъра с проблеми


Докладът на комисията, която трябва да изясни имало ли е злоупотреби в НДК, мина на косъм - с 10 на 9 гласа, след като БСП и ДПС отказаха да го приемат.

От опозицията заявиха, че от документа не става ясно нито къде се отишли парите, нито кой е осигурявал политически чадър.

От опозицията заявиха, че от документа не става ясно нито къде се отишли парите, нито кой е осигурявал политически чадър.

Временната комисия обаче препоръча на Сметната палата да включи в годишната си програма "Одит за съответствие при финансовото управление на НДК за периода 2015-2017 г.". Според депутатите такъв одит ще направи анализ на цялостната дейност на НДК, а не на отделни факти. Ще провери начина на управление и усвояване на ресурсите, как се изпълняват бизнес плановете, имат ли цели и приоритети, и ще даде препоръки за подобряване на дейността на дружеството, предаде БТА.

Народните представители се обединиха, че от проведените изслушвания и представената документация на компетентни органи са налице съмнения за извършени нарушения, но по този въпрос следва да се произнесат съответните компетентни органи.

Според Румен Гечев от БСП над бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош е имало "политически чадър".

"Той е бил над съвета на директорите, бил е над принципалите си. Бойко Борисов назначи Боршош пред цяла България, след като беше уволнен от Лиляна Павлова. Всичко това води към следата, че Борисов е "политическият чадър", добави той.

Тома Биков от ГЕРБ обаче отвърна, че не вижда подобни факти от изслушванията и документите и изтъкна, че именно сегашното правителство е уволнило Боршош.

"Ако не беше Лиляна Павлова, в момента ние нямаше да заседаваме тук, нямаше да разберем нищо и вие нямаше да знаете какво се случва в НДК. Независимо кой е назначил Боршош, важното е кой е направил разследванията и е взел мерки", изтъкна Биков.

Велислава Кръстева от ДПС обаче коментира, че в доклада на комисията не е успяла да открие отговор на най-важния въпрос - къде са парите. Според нея той "спуска едно приятно перде, една хубава завеса върху това, което се е случвало в НДК".

Предстои докладът да бъде разгледан в пленарната зала.

Прокуратурата вече повдигна две обвинения на Мирослав Боршош - че е изразходвал неправомерно 17 млн. лв. от бюджета на НДК, отпуснати за европредседателството, и за умишлена безстопанственост - заради договор за служебния му автомобил.  

Главният прокурор Сотир Цацаров обаче заяви, че е възможно да има още обвиняеми. Бившите принципали на НДК - министри Томислав Дончев, Лиляна Павлова и служебният министър Деница Златева (БСП), засега бяха разпитани като свидетели.

"Не приемам Златева и БСП да носят отговорност за 2 години вътрешни битки в ГЕРБ и злоупотреби с пари", заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че щом има повдигнато обвинение към Боршош, значи той не е освободен от онази отговорност, която се опитват да внушават в обществото от ГЕРБ. По думите й обаче той е само "бушон".

Вчера Боршош отказа да се яви пред депутатите и  да даде обяснения с мотива, че част от тях са предубедени и не вярва в тяхната обективност, тъй като дори не са имали време да проучат фактите. Той изпрати писмо с позицията си и документи в своя защита, но те отказаха да ги приемат и да ги включат в доклада си.


- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 3590888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************