7 идеи от гримьора на Мерилин Монро

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

7 идеи от гримьора на Мерилин Монро

•  Сочните устни, извитите мигли, сияещата кожа – като добавим погледа и русата коса, всичко това подсказва за една-единствена жена, която и до днес властва със своя чар и сексапил.

Мерлин Монро, която е родена на днешния ден, все още впечатлява с всичко, което споменахме до момента. А безупречният й вид е дело на холивудския гримьор Алън Снайдер, който се е грижил за красотата и на Катрин Хепбърн и Дорис Дей. Ето неговите седем трика, които са актуални и днес.

Вазелинът като основа

Тази идея, може би е малко спорна, предвид съвременното разнообразие от продукти, които не са нефтена основа и вършат същата работа. Но Монро го е правела постоянно. Заради тънката си, суха кожа, Мерилин е обожавала мигновения овлажняващ ефект на вазелина. За нея хидратираната кожа е синоним на младост. Освен това под светлината на студийните прожектори, с подобна основа кожата направо сияела.Червило в пет нюанса

Снайдер е правел устните ѝ естествено обемни с помощта на собствено ноу-хау. В средата им той поставя по-светлите нюанси на червеното, а в краищата – по-тъмните. Това създавало оптическа илюзия за допълнителен обем. Върху червилото гримьорът нанасял малко блясък във вдлъбнатината над горната устна и на долната.Капка масло на клепачите

Монро била убедена, че няма нищо по-секси… от блестящите клепачи. Този ефект Снайдер е създавал с помощта на кокосово масло или вазелин. Днес може да използвате всяко едно от любимите си етерични масла.Похватът Грета Гарбо

„Очите а ла Грета Гарбо“ – така го е наричала и самата Мерилин Монро. Звездата на нямото кино поставяла бели сенки върху цялата повърхност на клепачите си чак до веждите. Добавяла малко дори във вътрешните ъгълчета на очите което правело погледа по-дълбок.Четири в едно

Ако за нас днес е напълно достатъчно в дневния грим да използваме само един цвят молив или очна линия – черен или кафяв, то Снайдер комбинирал поне два нюанса с марката Elizabeth Arden. Освен това е поставял бял молив на вътрешната страна на окото и по една червена точка във вътрешните ъгли, за да раздалечи визуално очите едно от друго.Малко руж на носа

Ако днес използването на ружа за основа на скулптурирането на лицето едва ли изненадва някого, то преди повече пет десетилетия не е било така. Снайдер е първият гримьор, който използва руж не по предназначение. Той поставял розов оттенък на върха на носа на Мерилин. Защо? За да го направи визуално по-тънък и правилен по форма.Изкуствените мигли наполовина

Плътни, гъсти и дълги мигли – за това Мерилин използва изкуствените мигли. Но желанието й е никой да не се досети. По тази причина Алън Снайдер ги срязва равно наполовина. И ги поставя само от средата към външния край на клепачите – от вътрешната страна винаги миглите са естествено къси.

Това са няколко от забележителните трикове, които подчертават красотата на Мерилин Монро незабравима и все така въздействаща. Както и в много други случаи за нещо толкова деликатно като сексапил без пошлост е достатъчна изобретателността на един талантлив гримьор, какъвто безспорно е Алън Снайдер.

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************